09021529199

منظور از برنامه های نظارت بر فعالیت آنلاین کوکان چیست؟

1403/02/10 0 نظر بازدید : 96

منظور از برنامه های نظارت بر فعالیت آنلاین کوکان چیست؟

والدین در حال تربیت نسل جدیدی از بچه ها هستن، کودکانی که به «نسل دیجیتال» معروفند. این کودکان پیش از هرچیز با دنیای فناوری آشنا شده و از تبلت و موبایل برای سرگرم شدن و برقراری ارتباط استفاده می‌کنند. 

اما در این بین والدین با یک چالش جدی روبرو هستند: سنجیدن مزایا و معایب دادن آزادی دیجیتال به فرزندانشان و تعیین مرزهای این آزادی، زیرا از طرفی نمی‌توان کودک را از حضور در فضای مجازی منع کرد و از طرفی این محیط خطرات بالقوه‌ای برای کودکان دارد.

به همین دلیل است که نصب نرم‌افزارهای کنترل والدین و استفاده از امکانات محدود‌کننده فعالیت کودکان در فضای مجازی، ضرورت فرزندپروری در دنیای امروز است. در این مقاله با انواع این برنامه‌های نظارتی آشنا خواهید شد.

منظور از برنامه‌های نظارت والدین چیست؟
برنامه‌های نظارت والدین، نرم‌افزارها و ابزارهایی هستند که به والدین اجازه می‌دهند تا بر استفاده فرزندانشان از اینترنت کنترل داشته باشند. این برنامه‌ها برای کمک به جلوگیری از برخورد کودکان با محتواهای غیر مناسب مفید هستند.

در حال حاضر برنامه‌هایی طراحی شده‌اند که می‌توانید به کمک آن‌ها بر روی وسیله‌های الکترونیکی مختلفی نظارت داشته باشید.

مدل‌های مختلف نظارت 
اعمال کنترل و نظارت می‌تواند گیج‌کننده باشد. به‌طور کلی، سه نوع نظارت وجود دارد که باید والدین درباره آن‌ها اطلاعات داشته باشند:

نظارت‌ در سطح شبکه
در این مورد سیستم محدودکننده بر روی مودم قرار دارد و تمام دستگاه‌هایی که به آن مودم خاص متصل هستند را تحت بررسی قرار می‌دهد. (در واقع تمام افراد خانواده باید از کنترل‌ها و محدودیت‌هایی که این نظارت‌ها ایجاد می‌کنند پیروی کنند.)

نظارت بر وسیله‌های الکترونیکی
گوشی‌های تلفن همراه، کامپیوترها و تبلت ها معمولاً با تنظیمات کنترل‌کننده‌ خاصی به فروش می‌رسند که اجازه دسترسی به محتواهایی که مناسب سن کودکان نیست را به آن‌ها نمی‌دهند. همچنین تمام کنسول‌های بازی تنظیمات کنترلی خاصی دارند. 

برخی از این کنسول‌ها به والدین اجازه می‌دهند که برای هر یک از اعضای منزل حساب کاربری متفاوتی ایجاد کرده و میزان دسترسی خاصی برای هر یک از اعضا در نظر بگیرند.

نظارت بر موتورهای جستجوی آنلاین
زمانی که کودکان در فضای اینترنت در حال جستجو هستند، احتمال دارد به محتواهایی برخورد کنند که مناسب سنشان نیست. موتورهای جستجوی آنلاین معروف به شما اجازه فیلتر کردن وب‌سایت‌های خاص را می‌دهند.

مثلاً Google SafeSearch به شما اجازه می‌دهد دسترسی به محتواها و عکس‌های نامناسب برای فرزندتان را به شکل کامل مسدود کنید. این فیلترها صد درصد دقیق نیستند، اما کمک می‌کنند که کودک تصادفاً با محتواهای نامناسب برخورد نکند.

همچنین موتورهای جستجوی آنلاینی مختص به بچه‌ها وجود دارند که استفاده از آن‌ها نیز برای محافظت از کودک مفید است. 

نظارت بر پلتفرم‌های سرگرمی
اگر دسترسی به پلتفرم‌های آنلاین سرگرمی دارید، بهتر است به فکر کنترل و محدود کردن محتواهای نامناسب در این پلتفرم‌ها باشید. بیشتر این پلتفرم‌ها تنظیمات مخصوص کنترل و مسدود کردن محتواهای خاص را دارند و حتی برخی از آن‌ها به شما اجازه می‌دهند محتواهای مناسب هر عضو خانواده را انتخاب کنید.

اقدامات مناسب برای حفاظت از کودکان در فضای مجازی
استفاده از برنامه‌های نظارتی تنها راه برای امن کردن فضای مجازی نیست؛ صحبت‌کردن با فرزندتان و تشویق او به مسئولانه رفتار‌کردن، در این زمینه نقشی حیاتی دارد. با این حال، در قدم اول اعمال نظارت‌ها به والدین کمک می‌کند از کودک مراقبت کنند، در ادامه هفت توصیه در این خصوص را با شما به اشتراک می‌گذاریم:

1-بر روی هر موتور جستجوی آنلاین نظارت داشته باشید: فرزندانتان را تشویق کنید تا از موتورهای جستجوی آنلاین مناسب کودکان استفاده کنند. همچنین نیاز است حالت امن موتورهای جستجو را فعال کنید.

2- اطمینان حاصل کنید که تمام وسایل الکترونیکی امن هستند: نیاز است که برنامه‌های نظارت را بر روی تمام دستگاه‌های الکترونیکی در دسترس کودک قرار دهید (گوشی تلفن همراه، تبلت و کنسول‌های بازی).

3-تنظیمات امنیتی شبکه های اجتماعی را فعال کنید: در هر شبکه اجتماعی، به قسمت تنظیمات مراجعه کنید و حالت امن را برای کودکتان فعال کنید. با فعال‌کردن حالت امن، معمولاً شبکه‌های اجتماعی دیگر محتواهای نامناسب را در دسترس کودک قرار نخواهند داد.

4-تبلیغات پاپ-آپ را مسدود کنید: اگر نگران هستید که کودکتان با کلیک کردن روی یک لینک به شکل تصادفی با محتوای تبلیغات نامناسب روبرو شود، با استفاده از تنظیمات مرورگر خود، تمام این تبلیغات پاپ-آپ را مسدود کنید.

5-وب‌سایت‌های مناسب را پیدا کنید: وب‌سایت‌هایی که برای کودک مناسب هستند را پیدا کنید و فرزندتان را تشویق کنید فقط از آن‌ها استفاده کند. همچنین نرم‌افزارهای مناسب کودکان وجود دارد. با افزایش سن کودک، می‌توانید این محدودیت‌ها را کاهش دهید.

آگاهی دادن به کودکان مهم‌ترین ابزار برای روبروشدن با خطرات فضای مجازی
همانگونه که به کودکان یاد می‌دهیم که  وقتی تنها هستند نباید در را به روی غریبه ها باز کنند، در محیط مجازی نیز باید به آن‌ها در مورد خطرات آموزش دهیم. 

معمولاً کودکان زمانی‌که با محتوای نامناسب یا خطرناکی روبرو می‌شوند، آن را پنهان می‌کنند و از صحبت‌کردن درباره چیزی که با آن روبرو شده‌اند با والدینشان اجتناب می‌کنند. بنابراین باید حواستان به تغییرات خلقی و هیجانی کودک باشد و سعی کنید فضایی امن و همراه با اعتماد متقابل ایجاد کنید تا کودکتان بتواند راحت‌تر با شما صحبت کند. همچنین وضع قوانین استفاده از موبایل می‌تواند علاوه بر محدودکردن فعالیت آن‌ها در فضای مجازی خطرات آن را برای کودکان کاهش دهد. اگر مایل هستید با این قوانین بیشتر آشنا شوید می‌توانید به این مقاله از بلاگ کیدزی مراجعه کنید.


تعداد نظرات (0)


در پاسخ به نظر : x
نظر شما با موفقیت ثبت گردید و پس از تایید نمایش داده خواهد شد. با تشکر.