5 روش کاربردی برای محافظت از کودکان از خشونت های آنلاین
سوءاستفاده و خشونت آنلاین به هر نوع سوءاستفادهای گفته میشود که در اینترنت اتفاق میافتد و از طریق فناوریهایی مانند رایانه، تبلت، تلفن همراه و سایر دستگاههای مجهز به اینترنت صورت میگیرد.
آزار و اذیت مجازی شامل ارسال، یا اشتراکگذاری محتوای منفی، نادرست یا بد در مورد شخص دیگر است بهطوری که منجر به تحقیر و خجالت فرد شود. این مدل از خشونت در هر جایی که امکان ارتباط آنلاین و دیجیتالی مقدور باشد ممکن است رخ بدهد مانند شبکههای اجتماعی، اپلیکیشنهای پیامرسان، ایمیل، چتهای آنلاین، بخش نظرات در سایتها، چت صوتی در بازیها و بهطورکلی در هر جایی که امکان مشاهده، نوشتن و اشتراکگذاری محتوا وجود داشته باشد.
امروزه اغلب کودکان از تبلت و رایانه استفاده میکنند و با یادگیری خواندن، نوشتن و برقراری ارتباط با دیگران فرصتهای بیشتری برای حضور در اینترنت دارند. این مسئله باعث میشود کودکان ناخواسته در معرض این نوع خشونتها قرار بگیرند و به شیوههای مختلفی نظیر قلدری مجازی، سوءاستفاده یا باجگیری عاطفی (تحتفشار قراردادن کودکان و جوانان برای موافقت با درخواستهای جنسی از طریق فناوری)، سواستفاده جنسی (فشار یا اجبار برای ارسال تصاویر جنسی) این خشونتها را در فضای آنلاین تجربه کنند.
گاهی پیامدهای این خشونتها، فراموشنشدنی و جبرانناپذیرند. یک شایعه نادرست یا یک شوخی بیرحمانه میتواند بهسرعت در بین همکلاسیها پخش شود و برای همیشه در رایانههای شخصی و تلفنهای همراه باقی بماند، اما آموزش اصول اولیه رفتار آنلاین به محافظت از آنها کمک میکند.با ما همراه باشید تا یا روشهای مختلف محافظت کودکان از خشونتهای آنلاین آشنا شوید.
5 روش برای محافظت از کودکان در برابر خشونتهای فضای آنلاین
1. به کودک خود آموزش دهید که هرگز رمز عبور خود را حتی با دوستان صمیمی خود به اشتراک نگذارد.
2. اگر فرزندتان به دلیل تجربهای ناخوشایند در فضای آنلاین ترسیده است و یا احساساتش جریحهدار شده است، باید فوراً به شما اطلاع دهد. در چنین شرایطی شواهد موجود را برای اقدامات لازم ذخیره کنید.
3. به فرد قلدر پاسخ ندهید. اگر این فرد متوجه شود که فرزند شما ناراحت است، بهاحتمال زیاد او را بیشتر عذاب خواهد داد. به فرزندتان بگویید نفس عمیق بکشد، در صورت لزوم از کامپیوتر دور شود و آزار و اذیت را نادیده بگیرد. در گام بعدی فرزندتان باید با استفاده از تنظیمات تبلت و یا تنظیمات حریم خصوصی، مانع از تماس مجدد این فرد مزاحم با او شود.
4. به فرزند خود یادآوری کنید که با دیگران همانطور رفتار کند که دوست دارد با او رفتار شود. این به این معنی است که وقتی کسی نسبت به او بدی میکند به دنبال تلافی نباشد و از دوستان و افرادی که مورد آزار و اذیت مجازی قرار میگیرند حمایت کند.
5. در نهایت، مدتزمان آنلاین بودن فرزندتان را محدود کنید. طبق مطالعه مؤسسه فناوری روچستر، کودکان هر چه زمان بیشتری را در اینترنت سپری کنند، بیشتر مورد آزار و اذیت قرار میگیرند و یا سایرین را مورد آزار قرار میدهند. برای محدود کردن زمان استفاده فرزندتان از فضای آنلاین، میتوانید از ابزارهایی نظارتی آنلاین استفاده کنید.
درگذشته، قلدرها یا افراد خطرناک غریبه در حیاط مدرسه یا بیرون از درب ورودی خانه شما بودند. اما در دنیای امروز، قلدرها با فرزند شما به خانه میآیند. متأسفانه امروزه بسیاری از بچهها در دوران نوجوانی و کودکی تحتتأثیر نوعی قلدری قرار میگیرند، اما شما این قدرت را دارید که به فرزندان خود بیاموزید چگونه از زورگویی سایبری جلوگیری کنند و یا در صورت وقوع به آنها کمک کنید تا با آن مقابله کنند.
تعداد نظرات (0)